200 + Best Value verkoop trajecten begeleid, met een gemiddelde hitrate >75% over laatste 5 jaar.
Dit is 2x hoger dan het gemiddelde in de markt.

50 + x concretiseringsfase begeleid, waarvan 100% gegund is aan onze klant

8+ jaar A+ gecertificeerd. Gelicentieerd bij ASU daardoor gegarandeerd de nieuwste Best Value inzichten

Begeleiding van verkoop

Begeleiding van en advisering over Best Value trajecten

Of je nu voor het eerst een Best Value aanbesteding doet of al meerdere Best Value trajecten hebt doorlopen, begeleiding door een Best Value consultant leidt tot het beste resultaat.

 • Hoge kwaliteit van tenderdocumenten en interviews
 • Gegarandeerde toepassing van de nieuwste Best Value inzichten
 • Beproefd stappenplan en efficient tenderproces

Wanneer begeleiding?

Bij Best Value draait het om het vinden van de expert die het beste bijdraagt aan de doelstellingen van de klant voor de laagste prijs. Klinkt simpel, maar wij zien in de praktijk dat het voor leveranciers niet meevalt om hun expertise te omschrijven en deze aan te tonen met dominante informatie. Met de juiste begeleiding ben je beter in staat om een expert plan op hoofdlijnen te maken, dit plan bevat eenvoudige prestatie beweringen en concreet omschreven risico’s en beheersmaatregelen. Daarnaast ondersteunt de Best Value consultant bij het vinden en juist omschrijven van meetbare prestatie informatie, een uitdaging voor iedere leverancier.

Wanneer de aanbieder wordt geselecteerd vangt de concretiseringsfase aan, hierin wordt het plan uitgediept en afgestemd met de opdrachtgever. Er wordt in intensieve sessies toegewerkt naar het contract. Juist in deze fase is begeleiding door een Best Value consultant van belang. Doordat wij veel ervaring hebben met het doorlopen van de concretiseringsfase kunnen wij uitstekend ondersteunen bij het uitwerken en bespreken van onderwerpen als in-out scope, aannames, risico’s, kpi’s en risico’s. Hiermee helpen wij de aanbieder bij het realiseren van focus en transparantie, de kortste weg naar het contract.

Wat levert het op?

  • Efficiënt, op maat ingericht, professioneel tenderproces
  • Kwaliteitsdocumenten die aan de nieuwste Best Value standaarden voldoen
  • Succesvolle interviews door sleutelfunctionarissen
  • Transparantie in de uitvoering en prestatie-meting
  • Samenwerking gebaseerd op win-win en partnership

Voor wie?

 • Voor organisaties die te maken krijgen met Best Value aanbestedingen of hun bidproces in bredere zin efficienter en doelgerichter willen maken. Wij werken in zeer diverse branches: telecom, infra, bouw, facilitaire dienstverlening, IT, etc.

 

Onderwerpen in de begeleiding

Begeleiding in de tenderfase richt zich op het on-the-job opleiden van het team, coaching en concrete ondersteuning bij het uitwerken van de kwaliteitsdocumenten. Hierbij brengt de consultant focus en toetst continu aan de doelstellingen van de klant en de Best Value principes. Middels een beproefd stappenplan draagt de consultant bij aan een efficiënt proces voor de leverancier. Kwaliteitsbewaking van de op te leveren documenten is een belangrijk speerpunt. Middels intensieve coaching sessies worden de sleutelfunctionarissen klaargestoomd voor succesvolle interviews bij de klant.

In de concretiseringsfase omvat onze begeleiding coaching met betrekking tot houding en gedrag en het concreet uitwerken van het plan van aanpak. Het gaat met name om:

  • Voorbereiden kick-off
  • Advies over werkwijze
  • Plan van aanpak: risico management plan, in-out lijst, aannames, detailuitwerking prestaties, kpi’s
  • Opstellen en bijwerken van de weekrapportages
  • Review van documenten die opgeleverd worden

Maak een afspraak