Het nut van een Director’s report

In Best Value projecten wordt een Weekly Risk Report gehanteerd om de projectstatus op simpele wijze gestructureerd en consequent inzichtelijk te houden voor projectbetrokkenen. Wanneer een klant meerdere Best Value projecten in uitvoering heeft, dan worden er dus ook verschillende Weekly Risk Reports gehanteerd. Dan is het nuttig een zogenaamde Director’s Report te gebruiken. Dat is een geaggregeerd rapport waarin relevante informatie van alle Weekly Risk Reports wordt opgenomen.

Gericht managementaandacht, kwaliteitscontrole

Door de samenvoeging van relevante informatie krijgt het management van de klant dominante informatie over de voortgang en prestaties op alle projecten, van alle leveranciers en alle afdelingen, in 1 overzicht. Dit helpt om op eenvoudige wijze vast te stellen op welke projecten veel risico’s zijn ontstaan en of er specifieke bronnen van risico’s in de organisatie zijn. Zo kan er gericht management aandacht gegeven worden.

Het geeft de klant ook de mogelijkheid om vast te stellen of er projecten zijn die niet volgens de Best Value aanpak worden uitgevoerd. Op deze wijze wordt het Director’s Report als kwaliteitscontrole instrument ingezet.

Wanneer de leverancier op zijn beurt een Director’s Report hanteert voor zijn Best Value projecten wordt het een instrument om prestatie van de toeleveringsketen te verbeteren.

Hieronder is een voorbeeld gegeven van prestatie-informatie van een leverancier (gebaseerd op de prestatie-informatie die de leverancier bijhoudt in het Weekly Risk Report):

Leverancier A Algehele prestatie
Totaal aantal projecten 32
Totaal initieel project budget € 450.000
% projecten binnen budget 65%
% projecten op tijd 87%
% budget overschrijving 6,7%
% veroorzaakt door klant 4,6%
% veroorzaakt door leverancier 0%
% veroorzaakt onvoorzien 2,1%
% project uitloop 35%
% veroorzaakt door klant 21%
% veroorzaakt door leverancier 9%
% veroorzaakt onvoorzien 5%

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *