non-performance inkoop expertise herkennen

Nieuwe aanbesteding anders doen

Loopt het contract af met die leverancier waar je eigenlijk niet zo tevreden mee bent? En worstel je daarom met de vraag hoe je de nieuwe aanbesteding nu anders gaat doen? Is het afgelopen project niet zo gelopen als van tevoren gedacht? Wil je deze keer een ander resultaat? Dé Haarlemmerolie bestaat niet en garanties heb je natuurlijk nooit. Maar één ding is logisch: als je hetzelfde doet wat je deed, krijg je hetzelfde wat je kreeg!

Meer sturen leidt tot non-performance

Wat is de natuurlijke neiging na een slecht project of niet doelmatig contract? Om in een nieuwe aanbesteding nog meer te gaan voorschrijven. En nog meer gedetailleerde eisen op te nemen. Dit leidt tot een even zo natuurlijke reactie bij leveranciers. Namelijk precies datgene te doen wat de opdrachtgever heeft opgeschreven. Met als gevolg geen verantwoordelijkheid, geen betrokkenheid. En reactief gedrag. Daarnaast ligt nog een ander gevaar op de loer. In een dergelijke nieuwe aanbesteding zal iedere aanbieder hetzelfde offreren. Daardoor is er geen verschil in kwaliteit, alleen nog in prijs. Het risico een non-performer te contracteren is serieus aanwezig!

Expertise herkennen leidt tot selectie high-performers

Met de Best Value aanpak kunnen opdrachtgevers het in een nieuwe aanbesteding anders aanpakken. Om maximaal gebruik te maken van de expertise bij leveranciers. En vooral om een samenwerkingsomgeving te creëren waar leveranciers overzicht hebben en regie pakken. En ze verantwoordelijkheid en betrokkenheid voelen in het realiseren van goede resultaten voor de opdrachtgever. Het Best Value selectieproces volgen in een nieuwe aanbesteding is bij uitstek de mogelijkheid om expertise te herkennen. En de non-performers van de high-performers te kunnen onderscheiden.

Wil je weten hoe het werkt? En welke mogelijkheden de Best Value aanpak voor jou en jouw organisatie biedt? Neem dan contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *